Nou impost 'MEI' al 2023

Al 2023 nou impost 'MEI' per a treballadors i autònoms

2022-11-30 / Collelldevall

A partir de l'1 de gener de 2023 entra en vigor un nou impost denominat Mecanisme d'Equitat Intergeneracional (MEI), que afectarà els treballadors i autònoms que estiguin donats d'alta a la seguretat social. A la gestoria Collelldevall a Vilafranca del Penedès t'ho expliquem!


El Mecanisme d'Equitat Intergeneracional arriba per a reemplaçar a l'antic Factor de Sostenibilitat, aquest nou impost s'aplicarà com una cotització, reduint el salari dels treballadors donats d'alta en la seguretat social en un 0,6%, d'aquest percentatge un 0,5% serà pagat per les empreses i el 0,1% restant serà pagat pels treballadors. Per a aquells que siguin autònoms es calcula que suposarà un pagament mitjà de 5 € al mes. El 'MEI' és un impost proporcional, ja que grava a treballadors i autònoms amb el mateix tipus impositiu independentment de les rendes generades.


Aquest nou impost arriba de manera temporal amb la intenció de recaptar fons suficients per a poder fer efectiu el pagament de les futures pensions mitjançant el repartiment equilibrat d'esforços entre generacions.

A la gestoria Collelldevall a Vilafranca del Penedès t'assessorem per fer front al nou impost 'MEI'.