Nou sistema de cotització per a autònoms

Les noves cotitzacions dels autònoms, com calcular la quota?

2022-12-02 / Collelldevall

Segons el Reial decret llei 13/2022 de 26 de juliol, a partir de gener de 2023 es començarà a aplicar un nou sistema de cotització per a autònoms. Els treballadors per compte propi cotitzaran en funció dels seus ingressos, depenent dels seus rendiments nets, atribuint-se una quantitat de quota o una altra segons marquen les taules recollides en el Reial decret.


Aquest nou sistema tindrà un període de transició de 9 anys que acabarà en 2032, i fins llavors les quotes aniran variant, augmentant o disminuint depenent dels trams de cotització. Les variants venen definides en 14 trams de cotització segons els ingressos mensuals del professional. Perquè l'autònom triï el seu tram de cotització haurà de fer una previsió dels seus rendiments nets, aquests solen ser variables per la qual cosa es podran fer fins a 6 modificacions en 1 any, en referència a la base de cotització.


Si ets autònom i vols saber que pagaràs el pròxim 2023 a la gestoria Collelldevall t'oferim el simulador de la Seguretat Social, hauràs d'indicar els ingressos que preveus tenir cada mes i el simulador posarà a la teva disposició la quota mínima i la màxima a la qual hauràs de fer front.


https://portal.seg-social.gob.es/wps/portal/importass/importass/tramites/simuladorretapublico